Hoitoviidakossa- etsimässä apua kuntoutukseen

Hoitoviidakossa- etsimässä apua kuntoutukseen

Fysioterapia, toimintaterapia, puheterapia, neuropsykologinen kuntoutus, musiikkiterapia, Mindfullness, hieronta ja kiropraktiikka- esimerkiksi näistä kaikista on kertynyt kokemusta tapaturman jälkeen.

Mikä hoidoista toimii?

Eri hoito- ja terapiamuotojen vertailu on haastavaa. Tavoitteenani on kuntoutua mahdollisimman hyvin, joten ennakkoasenteeni olen saanut heittää roskiin. Koulutus ja kokemus kertoo paljon ammattitaidosta, mutta kyky yhteistyöhön potilaan ja muiden ammattilaisten kesken kertoo paljon enemmän. Tuloksia syntyy, kun tiimi puhaltaa yhteen hiileen. Silloin kun yhteistyö perustuu luottamukseen ja arvostukseen koko tiimin kesken, kuntoutus toimii.

kiro1
Keskustelua kiropraktikko Simo Poutasen kanssa.

Parhaimman avun olen saanut ammattilaisilta, jotka eivät kuvittele tietävänsä kaikesta kaikkea tai olevansa sellaisessa asemassa, etteivätkö kuuntelisi potilasta. Myös toisten ammattilaisten ja heidän tekemiensä tutkimuksien arvostelu ei vakuuta. Monipuolinen kuntoutus ja moniammatillisen tiimin käyttäminen on tuottanut parhaimmat tulokset.

Tarkastelussa kiropraktiikka kiro3

Simo Poutanen on kiropraktikko, jolla hoidatin itseäni parhaaseen kisakuntoon. Nyt tavoite on paljon korkeammalla: saada minut kuntoon vakavan onnettomuuden jälkeen.

Kuntoon saaminen tarkoittaa tässä tapauksessa oireiden ja kiputilojen helpottamista rauhalliseen tahtiin. Varovasti, olotilaani tarkkaan seuraten. Se mitä niskan suhteen voi tehdä, varsinkin manipulaatio mielessä, on olematonta. Loukkaannuin kuitenkin päästä varpaisiin, joten manipulaatio käsittelyä olemme voineet käyttää mm. rintarangan kipuihin ja lantion sekä alaselän ongelmiin.

kiro4
Apua kipuun = ViaVital Simo Poutanen

Simon loistavasta asenteesta ja ammattitaidosta kertonee jotain se, että hän ensimmäisellä kerralla pyysi minua ottamaan magnettikuvat ja tutkimukset mukaani. Hän katsoi kuvia ja selitti minulle, mitä niskassa on vialla. Hymähdin mielessäni. Olen saanut useamman huippu fysioterapeutin, radiologin ja neurologin arviot niskasta. Simo arvioi vammat kuvista samalla tavalla, näkemättä ennakkoon kuvista kirjoitettuja lausuntoja. Kuvien tarkastelun jälkeen keskustelimme oireista, katsoimme saamiani lausuntoja ja vasta tämän jälkeen Simo teki suunitelman hoitoni etenemisestä.

Yhteistyöllä tuloksiin

kiro2
Varovasti rintarankaa auki. Housut: Martha Ridewear- ridmer.fi

Pyörää ei siis kannata keksiä joka kerta uudelleen,vaan tarkastella mitä eri ammattilaiset ovat jo havainneet. Resurssien hukkaan heitosta surullinen esimerkki on kuntoutusten katkeaminen ja tiimin jatkuva vaihtuminen, jopa muutaman kuukauden välein.

Olen nyt onnellisessa asemassa, että minulla on tiimi. Kuntoutusten kanssa maksupolitiikka on vielä murhe, kun odotan vakuutusyhtiöltä korvauksia. Toivottavasti sellaista olisi pian luvassa, koska motivaatiota kuntoutumiseen löytyy!

Kommentoi