Aivovammautuneen yrittäjän arkea hevostapaturman jälkeen

9 pientä asiaa, joilla lisätä onnellisuutta

9 pientä asiaa, joilla lisätä onnellisuutta

 Tein listan pienistä Selkeistä asioista, jotka lisäsivät onnellisuuttani vuonna 2015. 

Janne_Karvinen

1. Haastoin vanhoja asenteitani ja opettelin tekemään asioita vain huvin vuoksi.

Tässä minulla oli todella työsarkaa. Toimiessani yrittäjänä vapaa-aikani meni usein uuden tiedon hankkimiseen tai johonkin muuhun “tehokkaaseen”. Kun päästin (tai yritän ainakin päästää..) tehokkuus ajattelusta irti olin huomattavasti iloisempi. Yksi ihana hetki oli kesällä, kun istuin nurmikolla ja söin pizzaa- ihan vain huvin vuoksi.

2. Hankin lisää kasveja kotiini.

Monikaan lukija ei tiedä, että olen ollut myös kukkakauppias. Kerran havahduin, että minulla ei ole yhtään elävää kasvia. Tilanteen korjaannuttua olen päivittäin muistanut miten kauniita elävät kukat ja kasvit onkaan.

3. Harjoitin myötätuntoa myös itseäni kohtaan.

Kuntoutuksessa kysyttiin kerran: koenko myötätuntoa itseäni kohtaan? Kiemurtelin penkissä.. En ymmärtänyt kysymystä. Siis kyllä minulla on myötätuntoa muita kohtaan, mutta miten sitä voisi olla itseä kohtaan? Tämä selvisi minulle onneksi Mindfullness-kurssilla. Jos kysymys jäi askarruttamaan, suosittelen etsimään vastauksen.

4. Vähensin uutisten seuraamista.

Monet uutiset keskittyvät vain ikäviin asioihin ja epäonnistumisissa ryvetään. Jonkin tahon tai ihmisen menestyessä, siitä ei juuri uutisoida. Ensimmäinen virhe tai notkahdus uutisoidaan useammassa mediassa kuitenkin näkyvästi. Toisinaan uutispimennossa eläminen tekee todella hyvää.

5. Karsin pois negatiivisia asioita ja ihmisiä.

Jotkut asiat ja henkilöt ovat vieneet minusta kerta toisensa jälkeen mehut niin, että olen ollut kuin kuiva rusina. Aina elpyessäni nämä negatiiviset asiat ja ihmiset tulivat lypsämään minut uudelleen kuiviin. Päästäessäni näistä asioista ja ihmisistä irti, hengitin taas vapaammin.

6. Olin mukana hyväntekeväisyydessä entistä enemmän.

Hallituksen leikkaukset ovat osuneet kipeimmin juuri heikompi osaisiin. En aiemmin tiennyt näin konkreettisesti, mitä vaikkapa Kelan taximatkan tai lääkkeen omavastuun korottaminen voi todella tarkoittaa. Yrittäjänä saatoin ihmetellä miten ihmiset voivat todella sekoittaa omat asiansa. Onnettomuuteni ei ollut oma valintani, joten nyt ymmärrän aivan täysin- asiat joskus menevät sekaisin tahtoi tai ei. Hyväntekeväisyydessä mukana oleminen tuo uskoa ihmisten hyvyyteen.

7. Oivalsin, että loppupeleissä jokainen on vastuussa itsestään

Mietin pitkään mihin kaikkeen olen oikeutettu ja mitä minun pitäisi saada, jotta voisin paremmin. Tiedän, että olen 100% oikeutettu hyvään kuntoutukseen ja moneen muuhun. Jos en saa yhteiskunnalta, vakuutusyhtiöltä tai muulta taholta apua, en voi lannistua. Olen vastuussa itse itsestäni.

8.  Tapasin paljon uusia ihmisiä ja kävin antoisia keskusteluita.

9. Pidin monta taukoa somesta.

On helppoa juuttua somen maailmaan, mutta kuinka antoisaa onkaan pitää sometaukoja ja tavata ystäviä ihan kasvotusten. Tai vielä parempaa on tehdä jotain mikä ei ole yhtään tätä päivää: mennä naapurin kanssa lenkille ja keskustella tuntemattoman kanssa kahvilassa ilman läppäriä.

blogi_uv

Kommentoi