Rahat vähissä? 9 säästövinkkiä ruokamenoihin

Rahat vähissä? 9 säästövinkkiä ruokamenoihin

Pakon edessä olen oppinut elämään tosi säästeliäästi. Vaurioituneet aivot tarvitsevat laadukasta ruokaa ja olen joutunut kikkailemaan paljon, jotta voisin syödä terveellisesti ja edullisesti. Vakuutustaistelun takia tuloni tippuivat, sillä en saa Lähitapiolasta minulle kuuluvaa ansionmenetyskorvausta. Olen kirjoittanut aiemmin terveellisestä, edullisesta ja helposta aivoruuasta, kirjoituksen löydät täältä.  Tässä yhdeksän niksiä, miten voi säästää ruokamenoissa:

1.Suosi satokauden tuotteita! Ne ovat edullisia ja maku on niissä parhaimmillaan.  Säilö kesällä kotimaiset marjat pakkaseen ja säästät rahaa sekä saat samalla arvokkaat vitamiinit talveksi.  Marjataxista olen kimppatilannut pientuottajien tuotteita edullisesti. Kesällä bloggasin kesäisestä aivoruuasta, lue kirjoitus täältä. Itse tehty välipala on edullisempi ja terveellisempi kuin kaupassa ostettu.

 

marjat edullisesti netistä
Säilö kesällä kotimaiset marjat pakkaseen ja säästät rahaa sekä saat samalla arvokkaat vitamiinit talveksi. Esimerkiksi itse tehty smoothie on edullisempi ja terveellisempi kuin kaupasta ostettu. Kuvan smoothieissa WellAware mangojauhetta.

 

2.Osta hävikkiruokaa netistä halvalla. Kokeilin juuri suomalaista Fiksuruoka -palvelua. Verkkokauppa myy poisto- tai  loppueriä 20-90 % alennuksin. Loistava idea, sillä täysin käyttökelpoisia elitarvikkeita päätyy kaatopaikalle joka päivä ja tilanne on ympäristömme kannalta kestämätön. Kuten Sauli Niinistö totesi uudenvuodenpuheessaan: ”Ilmastonmuutos ei ole mielipidekysymys, vaan todellinen uhka. Monille meistä ymmärrys siitä on tullut myöhään ja olisi tullut vielä myöhempään ilman niitä ihmisiä, jotka herätystä ovat soittaneet. Nyt on toiminnan aika. Ei tavalliseen tahtiin vaan nopeasti. ”

Hävikkiruokaa halvalla Fiksuruoka
Osta hävikkiruokaa netistä halvalla. Kokeilin juuri suomalaista Fiksuruoka -palvelua, kuvassa osa tuotteista jota hankin! Verkkokauppa myy poisto- tai  loppueriä 20-90 % alennuksin.

 

3. Suunnittele ruokalista etukäteen. Kun suunnittelet esimerkiksi viikon ruokalistan etukäteen, ruokavaliosi pysyy sopivan vaihtelevana ja voit myös luovuutta käyttäen jatkojalostaa tähteistä uusia ruokia (esimerkiksi käyttämällä porkkanaraastetta sämpylöihin). Voit säästää myös valmistamalla suurempia eriä ruokaa kerralla ja laittamalla ylimääräiset annokset pakkaseen. Itselläni on Personal trainer -kalenteri, jonka mukana saa valmiin ruokavalion ja reseptivinkkejä yhteisen Facebook -ryhmän kautta. PAKKO MAINITA! Jokaisesta kalenterista lahjoitetaan Avustajakoirayhdistykselle 10€.

 

Personal trainer verkkovalmennus
Tee ruokasuunnitelma etukäteen.

 

4. Käytä omaa kauppakassia – säästät rahaa ja luontoa. Viisi ostettua muovikassia viikossa tekee noin 40-60 euroa vuodessa. 

säästä rahaa

 5. Tiesitkö, että iltapäivisin lounasruokaa saa puoleen hintaan Lunchie -palvelusta? En ole itse tätä vielä kokeillut, mutta kaverini suositteli palvelua. Joskus olen kuullut, että koulut myyvät päivän päätteeksi kouluruokaa vain parilla eurolla. Tiedätkö muita vastaavia?

 

lounasruokaa edullisesti

 

6. Kaikkea ei tarvitse ostaa kaupasta, sillä lähiruokapiirin kautta saat elintarvikkeita suoraan tuottajilta. Lähiruoka on tuoreempaa ja ekologisempaa. Syömällä puhdasta ja laadukasta ruokaa säästät välillisesti myös lääkekuluissa. Ravintorikas ruoka pitää terveempänä, etkä tarvitse niin paljon vitamiinilisiä. Itse kimppatilaan kavereiden kanssa ruokaa lähiruokapiiri Lähiherkusta.

 

lähiruokaa edullisesti

 

7.Älä mene nälkäisenä kauppaan! Jokainen tietää heräteostoksien ja herkkujen määrän, jos menee nälkäisenä ostoksille.

 

8. Hyödynnä hyvät tarjoushinnat ja osta isompi erä säilöön pakastimeen ja kaappeihin. HUOM! Ole tarkka yksikköhinnan ja kilohinnan kanssa. Pakkauskoko on yksi tapa kaupoille tehdä tulosta. Hankin juuri edullisesti jauhelihaa, mutta pakkasessa oli vähän tilaa. Ystäväni vinkkasi ”köyhänmiehen lehtipihvi” ohjeen, joka on aivan loistava.

”Köyhänmiehen” lehtipihvi jauhelihasta:  1. Muotoile jauhelihasta pallo ja laita pallo pakastepussiin. 2. Kauli liha littanaksi. 3. Pakasta. 4. Paista pannulla ja lisää grillimausetta! Helppo, nopea ja vie vähän tilaa pakkasessa!

 

9. Martat neuvovat, että itsetehty leipä tulee huomattavasti halvemmaksi. Itse tehty leipä hyvistä raaka-aineista on myös terveellisempää, sillä siinä ei ole lisäaineita.  Aiemmasta bloggauksestani löytyy helppo sekä terveellinen sämpyläresepti, voit lukea ohjeen täältä. 

säästövinkki ruokamenoihin

 

Mistään jakamistani suosituksista ei makseta minulle. Toivottavasti näistä nikseistä on iloa!

  • Oliko vinkeistä hyötyä? Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi säästää ruokamenoissa? Kommentoi.
  • Jos et ole vielä seuraa minua ja Uunoa Facebookissa tai Instagramissa, tule mukaan! Päivitän some sivustoille kuulumisia, nostan kiinnostavia uutisia ja jaan uusimmat bloggaukset.

 

Kommentoi