Aivovammautuneen yrittäjän arkea hevostapaturman jälkeen

#häntäpystyyn

#häntäpystyyn

“Toipumiseen keskittyminen on työsi”, painottaa lääkärit. Tarinani jakaminen ei saa sairaaloissa hurraa-huutoja. Vakava, ulospäin melko näkymätön vamma tarvitsee mielestäni kasvot. Vai tarvitseeko? Jos en pystykään kertomaan tästä kaikesta. Kertoisin  mielummin hetkistä ennen onnettomuutta. Vaikkapa siitä, että olin ensimmäinen suomalaisratsastaja, joka valittiin kenttäolympiaratsastajan ratsastustilalle Belgiaan.

Belgia 2011
Belgia 2011

Rohkaistuin ja mietteet turvallisuuden edistämisestä johtivat turvallisuuskampanjan toteutukseen yhteistyössä Suomen ratsastajainliiton kanssa. Kampanja alkaa ensi vuonna, Hippoksen haastattelun voit lukea alempaa. ↓

Yhteydenottojen valtava määrä ja sisältö kertovat, että onnettomuuden jälkeisen elämäni kertomisella on ollut merkitystä. KIITOS kaikista viesteistä, tykkäyksistä ja kommenteista!  Facebookissa sivuillani on käynyt n. 11 000 ihmistä alle viikossa.  Blogitekstiä oli jaettu ja luettu ahkerasti, myös esimerkiksi Sisun Juhlavuosi 2015 oli huomioinut blogini. Haluaisin vastata viesteihin henkilökohtaisesti, mutta valitettavasti käteni (kts. video) ei ole samaa mieltä.  

Lähiaikoina on tapahtunut kaikenlaista. Viime viikolla minut valittiin Validiaan kuntoutusjaksolle, edellinen jaksoni oli marraskuussa 2014. Maksusitoumusta haettaessa vakuutusyhtiöstä tai mistä vain, päätöksissä kestää melko kauan. Valitettavasti nuo tauot monesti kostautuvat, kuten esimerkiksi käsieni kohdalla huomattiin viimeksi testeissä. Taukojen aikana kehoni on kehittänyt vääriä liikeratoja. Vähän turhauttavaa opetella kolmannen kerran käsien motoriikkaa, mutta ei auta kuin laittaa häntä pystyyn! Vaikka isku rikkoi monta asiaa, positiivisuutta se ei nujerra. Perjantai illan huumaa HYKS:issä! Onneksi on pinkkiä!

HYKSissä kävin jälleen kerran mallikuvauksissa, kuten tapaan magneettikuvauksen ilmaista. Taidan olla oikea supermalli, kun näitä kuvauskeikkoja on joka kuukausi. Selfiessä mulla on vielä harjoittelemista…

Mukavaa viikkoa, pidetään mieli korkella ja #häntäpystyssä!  Tässä Hippoksen artikkeli:

Hippos 11.11.2015
Hippos 11.11.2015
Hippos sivu 2.
Hippos sivu 2.

 

Kommentoi