Hevoset tulloo, pois alta jääkiekkoilijat! sis. HIHS-arvonta!

Hevoset tulloo, pois alta jääkiekkoilijat! sis. HIHS-arvonta!

Sain kutsun Suomen suurimpaan hevostapahtumaan, joka järjestetään Helsingissä tällä viikolla. Jääkiekkoilijat väistyvät, ja maailman parhaat ratsastajat sekä upeat hevoset saapuvat Helsingin Jäähalliin. Tapahtuma kerää vuosittain paikan päälle lähes 50.000 kävijää. Vuodesta 1985 lähtien järjestetty Horse Show tarjoaa kilpailuja, näytöksiä, viihdettä ja paljon oheisohjelmaa.

Entisenä hevosalan yrittäjänä olen ollut tapahtumassa mukana tietenkin useita kertoja. Vaikka ura hevosten kanssa on osaltani ohi, houkuttelee Horse Shown tunnelma, ystävät ja tutut minut edelleenkin vuosittain mukaan.

Itse taisin olla neljä tai viisivuotias kun hevosharrastukseni alkoi. Rakensin omasta harrastuksestani määrätietoisesti unelmatyön ja perustin myös oman hevosalan yrityksen. Nautin työstäni suuresti ja tein sitä kunnianhimoisesti suurella sydämellä. Tarina päättyi kuitenkin kohtalokkaaseen putoamiseen ja vakavaan loukkaantumiseen.

Kiitollisena elämän jatkoajasta en voi olla korostamatta turvallisuudesta huolehtimista.  Turvallisuus on monen asian summa. Tärkeimmiksi turvallisuutta lisääviksi tekijöiksi nostaisin hevosen koulutustason, ratsastajan osaamisen, ratsukon oikean mielentilan sekä ehdottomasti ehjät ja sopivat varusteet.

Myös niin kutsuttu asennekasvatus on vielä ajankohtaista ainakin kypärän käyttöön liittyen. Jokainen äiti ja isä haluavat oman kullannuppunsa harrastavan mukavia asioita, taitojen karttuvan ja nauttivan vapaa-ajastaan. Ja kun heti harrastuksen alusta lähtien huolehditaan että turvallisuusvälineet ovat mukana menossa, ei ne myöhemminkään unohdu. Ne ovat itsestäänselvyyksiä. Kypärä pelasti minun henkeni.

Loukkaantumisestani on jo neljä vuotta, ja arvatkaapa mitä? Osaamiseni ei ole kadonnut mihinkään. Työ eläinten kanssa ja niiden kouluttaminen ovat juurtuneet minuun, osaaminen on pääomaani.

Ja nyt päästään Uuno aputassuun. Avustajakoiran saaminen ei ole nähkääs helppoa. Odotusaika jonon hännillä on pitkä ja avulle tarve olisi tietysti heti.  Koiran kouluttaminen kun vie aikaa ja on kallista, arvioita noin 20.000 € / oppilas. Olen kirjoittanut tästä laajemmin toisessa postauksessa, jonka voit lukea täältä: Avustajakoirien koulutus lahjoitusten varassa – valtava pula koirista.

Olen kouluttanut Uunoa jo puolitoista vuotta. Opiskelu on vielä vaiheessa, mutta apulainen tekee jo työtä mitä osaa, kuten nostaa ja noutaa tavaroita. Oma jaksamiseni hidastaa kouluttamista se on selvä, mutta teen sen mitä pystyn omilla rajallisilla voimavaroillani päivä kerrallaan. Yhteistä matkaamme on mainiota seurata. Tämä koiraäityli on ylpeä oppilaastaan ja siitä säästöstä jonka olen saanut yhteiskunnan kassaan kun itse koulutan avustajani!

Nähdään Horse Show’ssa! Ja muistakaa pitää huolta itsestänne ihanat.

JA LUPAAMANI HIHS-LIPPUARVONTA!

Kerro kommenttikentässä (blogin / facebookin), miksi haluaisit Horse Show’hun ja kenet ottaisit mukaan? Vetääkö tunnelma, ohjelma vai jokin muu erityisesti puoleensa? Palkintona kaksi lippua torstai-iltaan! Kisa päättyy keskiviikkona 17.10. *Arvonnan järjestää ja palkinnon luovuttaa Helsinki International Horse Show, joka vastaa mahdollisesta arpajaisverosta.

  • Helsinki International Horse Show Jäähallissa 17.-21.102018
  • Elokuussa tuli neljä vuotta tapaturmasta, taistelu jatkuu yhä Lähitapiolan kanssa.
  • Uuno aputassu -seinäkalenteri myynnissä: https://bit.ly/2MC0kS4
  • Jos et ole vielä seuraa minua ja Uunoa Facebookissa tai Instagramissa, tule mukaan!
  • Kirjoitan blogiani ja somesivustoa avustettuna.
  • Kuvat: Tiina Karhula
Kommentoi