Aivovammautuneen yrittäjän arkea hevostapaturman jälkeen

JUHLI ELÄMÄÄ – hanke

JUHLI ELÄMÄÄ – hanke

Lähitapiola väistää velvollisuutensa – ystävät tarjoutuivat apuun. 

juhli

 

Saara Auvinen, entinen yrittäjä ja ratsastusvalmentaja, vammautui työtapaturmassa elokuussa 2014. Vaikean aivo- ja niskavamman vuoksi Saara ei voi harjoittaa ammattiaan.

Saara on kiistellyt korvauksista yli neljä vuotta vakuutusyhtiönsä Lähitapiolan kanssa. Saaralla oli yrittäjän täyskattava tapaturmavakuutus, jonka tulisi korvata kuntoutus-, lääkäri- ym. vammaan liittyvät kustannukset. Lähitapiola ei ole kuitenkaan suostunut korvauksiin kymmenistä lääkärinlausunnoista huolimatta. Lähitapiolan mukaan Helsingin yliopistollinen keskussairaala (HYKS) ei ole yliopistotasoinen sairaala.

Some-raivoa ja auttamisvyöry

Saara kirjoitti tilanteestaan some-postauksen, joka tavoitti noin 2 miljoonaa lukijaa ja sai aikaan runsaasti keskustelua.

Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps) tarttui Saaran tapaukseen ja valmistelee parhaillaan lakialoitetta, jotta mm. vakuutusyhtiöiden lääkärit eivät pystyisi kävelemään yliopistosairaalassa kliinisiä tutkimuksia tehneiden erikoislääkäreiden todistusten yli.

Saaran tukijoukot halusivat auttaa ja päättivät järjestää Juhli elämää -tukikonsertin ja huutokaupan 4.10. Helsingissä. Konsertin tuotti Sampsa Astala ja järjesti Aivovammaliitto ry. 

Euroviisuvoittajan ensisinglestä hankkeelle nimi

Juhli Elämää– hanke sai nimensä Saaran puolison Sampsa Astalan ensisinglestä Juhli Elämää. Hankkeen tunnusbiisi nousi Spotifyn viraalilistan sijalle 8. Kappale on kuunneltavissa mm. Spotifysta tästä linkistä ja iTunesista.

Hyväntekeväisyyshanke Juhli Elämä- jatkuu

Konsertin ja huutokaupan tuotot menivät Aivovammaliitolle ja sitä kautta Saaran kuntoutukseen ja vamman tuomisen kustannusten kattamiseen. Osa tuotoista käytetään Saaran toiveen mukaisesti Aivovammaliitossa muiden aivovammaisten auttamiseksi.

Kooste konsertista Saaran blogissa, kirjoitus täällä. 

mira

 

Hankkeen viralliset hashtagit #JuhliElämää #SaaraAuvinen