Kanariansaaret mainettaan monipuolisempi kohde: suosikkipaikkani saarella

Kanariansaaret mainettaan monipuolisempi kohde: suosikkipaikkani saarella

Kokemukseni mukaan kaikilla meillä on jonkinlainen mielipide Gran Canariasta ja Kanariansaarista. Mielipide löytyy siitä huolimatta, onko koskaan edes käynyt Kanarialla vai ei. Me jotka olemme käyneet saarella, voidaan jakaa kahteen ryhmään: on he, jotka rakastuvat saareen ja pitävät sitä parhaana mitä ulkomaanmatkailu voi tarjota ja he, jotka pitävät Kanariaa hirveänä turistihelvettinä.

Nyt ollessani kolmatta kertaa Kanariansaarilla, luulen, että kuulun johonkin muuhun kuin ylläoleviin ryhmiin. En pidä paikkaa unelmieni matkakohteena, mutta kokeillessani useita paikallisten suosimia paikkoja, huomasin saaren tarjoavan myös aivan jotain muuta kuin turistikrääsää ja ranskanperunoita.

 

Ensimmäinen matkani Kanarialle tapahtui yli 15 vuotta sitten. Tuolloin vierailin Teneriffalla ja reissu oli perinteinen pakettimatka perheeni kanssa. Viime keväänä vierailin ensimmäisen kerran Playa del Inglésissä puolisoni Sampsan ja hänen bändinsä kanssa. Tuolloin en tuntenut paikkoja ja viikon aikana Sampsalla oli niin monta keikkaa, että emme ehtineet oikeastaan nähdä kuin ravintoloita, jossa Sampsa esiintyi. Esimerkiksi moni ruokapaikka oli tuolla ekalla Inglesin reissulla suuri pettymys, kun emme tienneet minne mennä. Tällä kertaa kysyin paljon suosituksia saarella asuvilta suomalaisilta ja löysin paikallisten suosimia paikkoja.

Listasin tähän reissun suosikkipaikkojani. Löydätkö joukosta omasi?

San Fernando

San Fernando on ns. paikallisten puoli. Sieltä löydät isot ja hyvät ruokakaupat sekä teet edullisia ostoksia ”kiinakaupoissa” ja vaateliike Desnudoksessa. Alueen ravintolat ovat lähes kaikki todella hyviä, mutta joistain on tullut sen verran turistien suosimia, että niissä on kuulemma laatu laskenut ja hinnat kohonneet aiemmasta. Hyvän ravintolan tunnistat siitä, että siellä on enimmäkseen espanjalaisia.

200 Gramos

Avenida de Galdar 70, 35100 Maspalomas

Ravintola 200 grammaa on todella viihtyisä ja kohtuuhintainen uusi paikka San Fernandossa. Minä nautin hyvän caesar-salaatin ja Sampsa burgerin. Monessa ravintolassa ei ole mitään käsitystä mikä on hyvä salaatti tai mitä caesar-salaattiin kuuluu. Pahimmillaan minulle tarjoiltiin caesar-salaattina nuhjuisia salaatinlehtiä, maissia, ananasta, kananmunaa ja tuorejuustoa. Täällä salaatti oli todella hyvä, samoin burgeri. Sisutus on mietitty viimeisen päälle rennon viihtyisäksi valaistusta ja vessoja myöten. Moni paikallinen vietti iltaa ravintolassa kavereiden kanssa.

 


 

Pantai Kuta

Calle Alcalde Marcial Franco, 24, 35100 Maspalomas

Indonesialainen Pantai Kuta löytyy Inglesin ja San Fernandon ’rajalta’. Täällä syöt edullisesti ja hyvin, jos tykkäät aasialaisesta ruuasta. Kuvassa näkyvä annokseni taisi maksaa neljä euroa. Palvelu on erittäin ystävällistä ja paikka on siisti. Ravintola aukeaa vasta illalla, mutta on myöhään auki.


Addio Mare

Calle Placido Domingo, Lacal 5, Zona Bellavista, 35100 Maspalomas

Italialaisesta ravintolasta Addio Maresta löytyy todella maukkaita pizzoja ja pastaa, jotka on selkeästi tehty laadukkaista raaka-aineista. Sijainti on kartan mukaan Ingelsin puolelta, mutta tämäkin on San Fernandon ja Inglesin ’rajalla’. Jälkiruuat näyttivät myös herkullisilta, mutta syötyäni ekaa kertaa pizzaa useaan kuukauteen en enää kyennyt tilaamaan näkemääni mehukasta suklaakakkua.

 

Playa del Ingles

Guinea Apartments

Calle Helsinki, 4, 35100 Playa del Ingles

Majoituimme lähellä rantaa huoneistohotelli Guineassa. Asunto oli siisti ja satuimme pääsemään seitsemänteen kerrokseen, joten meillä oli upea merinäköala. Uima-allas alue oli viihtyisä ja altaan läheltä löytyi myös ravintola, josta sai virvokkeita, smoothieta ja ruokaa. Allas ei ollut lämmitetty, joten en pystynyt kovin kauaa vesijuoksua altaassa harrastamaan.

Siivoojat kävi huoneistossamme kolmen päivän välein ja he tekivät tarkkaa työtä. Sängyt ja tyynyt olivat hyvät. Vastaanoton henkilökunta oli ehkä vähän nuivaa. Hissi oli myös tosi pieni, joten ainakaan isolla pyörätuolilla paikka ei ole esteetön. Meidän huoneessa ei ollut ilmastointia, jota olisin useana päivänä kaivannut herättyäni kuumuuteen. Viime kerralla majoituspaikkamme oli sen verran kämäinen, että täällä viihdyin kuitenkin todella hyvin.

 

Café de Paris

Avenida De Tenerife 11, 35100 Maspalomas

Vuodesta 1974 asti toiminut ruotsalais omisteinen kahvila on aivan ihastuttava! Kahvilan ohi kävellessä sanoin, että joku ”paikallinen Saara Auvinen” on perustanut puolestani kahvilan. Maukkaita herkkuja, juomia, jäätelöä, drinkkejä, pinkit servetit, ihastuttava pariisilaistyylinen sisustus, upeat tarjoilijoiden asut… Olin myyty.

kahvila Playa de Ingles

 

Ravintola Aquario De

Paseo Costa Canaria, 34, 35100 Maspalomas

Rannan ravintoloista parasta autenttista italialaista jäätelöä sai Aquariosta. Inglesin rantojen ravintoloiden laatu ja hinta vaihtelee aika paljon. Tässä ravintolassa söimme useasti jäätelöt ja kerran pienen lounaan. Lounas maksoi vain 3,70€ ja sisälsi ihanan leivän, jonka välissä oli pieni lehtipihvi sekä lisukkeena ranskalaisia.

 

Ravintola Kuparipannu

Av. de Tirajana, 25, 35100 San Bartolomé de Tirajana

Playa de Inglesin vanhin suomalaisravintola Kuparipannu sijaitsee lähellä on ostoskeskus Yumbo, jossa järjestettiin reissumme aikana Maspalomas Pride. Kuparipannussa söin lehtipihvin salaatilla. Pihvi oli tosi murea ja valmistettiin toiveitteni mukaan erityisen ohueksi ja kypsäksi. Onnettomuuden takia suuni loppuosassa ja nielussa ei ole kovin hyvä tuntoaisti, joten pihvin nieleminen ei onnistu, jos kokki ei tee pihvistä kuivaa känttyä. Heh. Sampsa söi lihapullat. Paikka on siisti ja sellainen hyvä perusvarma ravintola, jossa palvelua saa suomeksi.

 

Jardin del Sol

Hotelli Jardin del Solin ympäristössä on useita ravintoloita, apteekki ja kauppoja. Jardin del Solista menee silta tien yli, jonka yli kuljettuaan on San Fernandossa.

Jo’s Robata Grill

Av. Gran Canaria 24 CC, 35100 Jardin del Sol

Uusi ravintola Jardin de Sol’in ympäristössä. Paikka keskittyy laadukkaisiin raaka-aineisiin ja heillä on erikoislaatuinen uuni. Alueen muihin ravintoloihin nähden hinta on pari euroa korkeampi, mutta samaa hintatasoa kuin Inglesin rannan ravintolat. Vaan laatu onkin aivan toista. Nautin 8,50€ lounaalla reissun parhaan caesar-salaatin. Sampsa söi lounaaksi burgerin, joka oli todella hyvä. Ilmaisena alkupalana saimme nauttia falafelpyöryköistä. Vierailimme ravintolassa myös toisen kerran syöden illallista. Sisustus on tässä ravintolassa Jardin de Solin alueen viihtyisin ja vessassa käsipaperin sijaan on pienet pyyhkeet – miten suloista!

 

Iskelmä Baari Gran Canaria

Av. de Gran Canaria, 24, 35100 San Bartolomé de Tirajana

Suomalaisbaari Jardin de Solissa. Tässä baarissa on töissä loistava porukka, ja moni näistä paikoista jota teille tässä kirjoituksessa esittelen on Iskelmä Baarin henkilökunnan suosittelemia. Koska paikan omistaja ja työntekijät ovat niin mutkattoman leppoisia tyyppejä, varo ettet vietä koko lomaasi Iskelmän terassilla! Yhden matkailijan kuulin kertovan, että koko loma meni Iskelmässä syöden ainoastaan Maj-Lisin valmistamia lihapiirakoita. Vaikka ne ovatkin uskomattoman hyviä, niin suosittelen kokeilemaan saarella myös muuta ajanvietettä. Baarissa esiintyy joka ilta artisteja, myös Sampsa soitti kaksi keikkaa Iskelmässä.

 

Las Palmas

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on tietysti myös turistien suosima paikka, mutta 380 000 ihmisen kaupungista löytyy rajattomasti pieniä paikallisia ravintoloita ja kauppoja. Las Canterasin rantakatu on mielestäni kauniimpi, kuin Ingelsin ja on hauskaa, miten ihan parinkymmenen metrin päästä rannasta alkaa kaupungin vilinä. Suosittelen käymään vanhassa kaupungissa, josta löydät historiallisia pieniä kujia täynnä ravintoloita.

De Eneyesque Canteras

Calle Churruca, 1, 35010 Las Palmas

Tämän todella suositun ravintolan löysin viime reissulla aivan sattumalta. Paikallisten suosima espanjalainen ravintola, jossa saa taivaallisia tapaksia. Annokset on isoja ja tarkoitettu jaettavaksi useammalle henkilölle. Paikka on niin suosittu jo lounasaikaan, että sinne joutuu tekemään pöytävarauksen. Meillä ei ollut varausta, joten jouduimme hetken odottamaan pöydän saamista. Koko ravintolassa ei ollut muita turisteja, kuin me. Ehdoton suosikkini.

 

Vai Piano

Plaza de Cairasco, 35002 Las Palmas

Kuljettuamme jonkin aikaa Triana-ostoskatua ja vanhankaupungin eli Vageutan alueella näimme viihtyisän oloisen italilaisen ravintolan. Tilasin caesar-salaatin, josta olisi syönyt ainakin kaksi henkilöä. Pohjasalaatti sisälsi useampaa salaattilajia, aitoa hyvää parmesania, rapeaa kanaa ja isoja pekonin paloja. Pekonin olisin toivonut kyllä amerikkalaiseen tyyliin ohuena siivuna, joten se jäi syömättä. Kastike oli myös vähän liian makeaa, mutta ehdottomasti silti hyvä salaatti. Paikka oli ihanasti sisustettu.

 

Meloneras

Kevään reissulla majoituimme Meloneraksen / Maspalomaksen suunnalla. Alue on hieman rauhallisempi kuin Ingles, joskin ranta-alueelta löytyy pieni ravintola ja ostoskeskittymä.

Moonlight Cinema

Av. de Cristóbal Colón, s/n, 35100 Maspalomas

Paras tapa fiilistellä lämpimiä Kanarian iltoja on lähteä nauttimaan ulkoilmaelokuvasta.  Moonlight Cinema on pienen, mutta todella siistin ostoskeskittymän yhteydessä. Elokuvateatteriin vie punainen matto ja elokuvaa katsotaan taivaankannen alla mukavilla sohvilla. Nappia painamalla saa tilattua ruokaa ja juomaa jopa kesken elokuvan. Pizzat ovat todella hyviä ja koko paikka on todella kokeilemisen arvoinen.

 

Ostoskeskus Boulevard Oasis Beach

Calle Mar Mediterráneo, 35100 Las Meloneras

Lähellä Moonlight Cinemaa sijaitsee useampi liike ja todella todella hyvä tapasravintola Bandera Tapas Y Copas. Liikkeet ovat aitoja merkkiliikkeitä, joten hinnat ovat lähes Suomen tasoa. Tosin tälläkin kertaa tein hyvän alelöydön Sient Feel -kaupassa. Oli pakko ottaa kuva sovituskopissa, kun tuo flamingotapetti oli aivan ihana!

 

Kiitos Kanaria

Reissu oli tosi upea ja sain monta uutta ihanaa ystävää. Ja tulipa muutama blogini lukijakin moikkaamaan! Oli ilo huomata, miten Sampsan keikalla olleet tykkäsivät Sampsan musiikista niin paljon. Ensimmäinen viikko meni nukkuessa, altaalla ja syödessä. Ekana yönä nukuin hieman vajaa 17 tuntia. Toisella viikolla Sampsalla oli monta keikkaa, joten tuli valvottua. Viimeiset pari päivää olinkin kovissa hermokivuissa ja vasen jalka laahasi spastisuuden takia. Mokomat ystäväni nauroivatkin, että tulin Kanarialle nättinä ja hyvinvoivana ja lähdin pois niskakauluri kaulassa ja jalka raahaten. Edellinen kirjoitukseni liittyen kommentteihin, mitä olen saanut tekemisistäni herätti todella paljon keskustelua ja lukijoita kävi sivuillani tuhansia. Jos vammautuneen henkilön matkailu tai joku muu herätti sinussa kismitystä taikka kateutta, suosittelen lukemaan: ”Kateuden vastalääkkeeksi myötätuntoa” kirjoitukseni.

  • Kirjoitus ei ole sponsoroitu eikä tehty yhteistyössä, vaan nämä ovat reissun suosikkipaikkojani.
  • Jos et ole vielä seuraa minua ja Uunoa Facebookissa tai Instagramissa, tule mukaan!
  • Kirjoitan blogiani ja somesivustoa avustettuna.
  • Kuvat: Saara Auvinen ja osa kuvista lainattu ravintoloiden sivuilta luvan kanssa.
Kommentoi