Aivovammautuneen yrittäjän arkea hevostapaturman jälkeen

“Kullakin meillä on toimivaltaa hyväntekemisessä “

“Kullakin meillä on toimivaltaa hyväntekemisessä “
Vuosi 2016 oli hyvin erilainen kuin suunnitelmani antoivat olettaa. Tarkoitus oli keskittyä kuntoutumisen lisäksi kehittämääni turvallisuuskampanjaan. Keväällä astuin vahvan ja pärjäävän naisen roolista pois. Kerroin teille avoimesti vakavasta vammautumisestani ja sen vaikutuksesta elämääni. Se ei ollut helppoa, mutta se oli välttämätöntä. Oli aika antaa aivovammalle kasvot ja tuoda esiin meidän heikompien ääni.
Lähitapiola Saara Auvinen vakutuus hevoset
Me vammautuneet emme yleensä vammautumisen takia pysty tasavertaisesti pitämään oikeuksistamme kiinni isoja korporaatioita – vakuutusyhtiöitä vastaan. Huhtikuussa YLE uutisoi korvauskiistastani Lähitapiolan kanssa. Olin tuolloin 6 viikon laitoskuntoutusjaksolla ja siitä lähti aikamoinen pyöritys mediassa – olin samaan aikaan kuntoutuksessa ja Lähitapiolan mielestä 100% työkykyinen. Se kertoi karua tilannetta vakuutusyhtiöiden vallasta.

 

Taisteluni vakuutusyhtiö Lähitapiolan kanssa ei vieläkään ole ohi, mutta te toitte tämän pienen ihmisen äänen esiin. Kiitos. Tukemalla minua olette auttaneet minuakin auttamaan. Kuten Presidentti Niinistö uudenvuodenpuheessaan totesi: “Kullakin meillä on toimivaltaa hyväntekemisessä.” Meidän tuhansien vakuutusyhtiöiden kanssa taistelevien tilanteeseen on herätty laajalti. Olen erilaisten yhteistyötahojen kanssa tehnyt työtä vakuutusvammautuneiden tilanteen parantamiseksi ja toivon hartaasti, että saamme nämä muutokset vietyä maaliin asti, jotta satavuotias Suomi olisi oikeudenmukaisempi.
Radio Nova luetuimmat suosituimmat Lähitapiola ratsastus hevoset
Presidentti Niinistön mukaan satavuotiaan Suomen yksi tärkeä sanoma voisi olla: “Sinä voit hyvin kun kukaan ei voi pahoin. ” Siis auta minkä voit. Toivon, että kaikkia vammautuneita autettaisiin pitämään kiinni oikeuksistaan ja samalla meitä kunnioitettaisiin tasa-arvoisina yhteiskunnan jäseninä.

 

Presidentti huomautti myös, että juhlapuheiden sanoista on vaikea ilahtua, jos oma elämä on liian vaikeaa. Yritetään silti juhlia elämää – sitä, että olemme täällä vaikka joskus taival tuntuisi kohtuuttoman raskaalta. Klikkaamalla seuraavaa kuvaa pääset kuuntelemaan voimabiisini Juhli Elämää:
Rock musiikki, musiikkivideo, Sampsa Astala, Lordi, Juhli Elämää,
Julkaisen myös toisenlaisen toiveeni: että löytäisimme minulle ihanan koiranpennun, josta saisin itselleni apurin arkeen. Eli projekti avustajakoira alkakoon!
Ihanaa alkavaa vuotta rakkaat tukijani, lukijani, juuri Sinä. <3
Kommentoi


5 thoughts on ““Kullakin meillä on toimivaltaa hyväntekemisessä “”

 • Jaksamista Saara minullakin on vakuutusoikeudessa juttu lähitapiolaa kohtaan.Olin maksanut jo 25 vuotta yrittäjien vapaaehtoista tapaturmavakuutusta kun toissa kesänä akillesjänteeni meni poikki työtapaturmassa mutta vakuutusläärin se ei voi mennä poikki.

  Terv.Ari Kähkönen

  • Vakuutusyhtiöt ovat väittäneet pitkään, että terve akillsjänne ei katkea.
   Valtakunnassa on ainakin yksi tapaus, missä viisikymppinen mies voitti Tapiolan.
   V. 2006. Kotkan käräjänoikeudessa käräjätuomari Mikael Lindström kääntyi akillesvamman kärsineen potilaan kannalle.
   Tunnen `jutun`erittäin hyvin, ja kaverini akilles katkesi squash pelissä ja vak. yhtiö Tapiolan asiantuntijalääkäri Hannu Pätiälä väitti oikeussalissa terveen akillesjänteen olevan katkeamaton.
   Potilaan todistajana oli jänteen korjannut ortopedi Ilkka Tulikoura, joka todisti katkenneen jänteen olleen terve.
   Tapiola ei luonnollisestikaan valittanut tuomiosta, koska eivät halua ennakkotapausta asiasta näinpäin, koska vakuutusyhtiö on voittanut juttunsa tähän asti rappeumahöpinöillään.

 • Oot aivan ihana, Oot just semmonen joka ei luovuta! Nuorenpana mulla kävi tosi vakava tapaturma, jäin tuolloin puun alle ja sitten makasin Helsingin Lastenklinikalla n. 2kk putkeen ja silloin sain taistella jäänkö henkiin. Tapaturman ohella mulla murtu lantio, jalat ja keuhkot menivät kasaan sekä sain akuutin subduraalihematooman, josta jäi “ikuiset jäljet” eli aivovamma, mutta ei todellakaan yhtä vakava kuin sinulla. Käyn koulua ihan normaalisti, mutta muistini on vaurioitunut joten joudun lukemaan ja opiskelemaan todella paljon, joudun lukemaan kysymykset monta kertaa että ymmärrän asian. Oot niin sanotusti mun esikuva tällähetkellä! Tsemppiä vielä sulle 💗 T. 15-vuotias tyttö, etelä-Suomesta