#KYLLÄKYPÄRÄLLE

#KYLLÄKYPÄRÄLLE

#KYLLÄKYPÄRÄLLE -hankkeen tehtävänä on edistää turvavarusteiden suosiota ja kokonaisvaltaista turvallisuusajattelua urheilussa, erityisesti ratsastuksessa. Kypärä on halpa henkivakuutus, mutta pelkästään kypärän käyttö ei takaa turvallisuutta urheilusuorituksessa. Kypärä pelasti henkeni ja esti täydellisen halvaantumisen. Kypärä ei kuitenkaan estä sisäisiä vammoja korkeaenergisissä onnettomuuksissa. Pään ei välttämättä tarvitse osua mihinkään vaurioituakseen. Tästä syystä #kylläkypärälle-hankessa haluan nostaa esille kypärän lisäksi myös muita tärkeitä turvallisuustekijöitä. – Saara

 

TIEDOTE

Hevoset -messut mukana #KYLLÄKYPÄRÄLLE -kampanjassa

Kymmenennen kerran järjestettävät Hevoset-messut on mukana Saara Auvisen luotsaamassa Kyllä kypärälle -kampanjassa. Hevosalan turvallisuus näkyy muutenkin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 7.–8.4.2018 järjestettävän tapahtuman ohjelmassa, joka koostuu klinikoista, näytöksistä, rotuesittelyistä, tietoiskuista sekä tietysti kovatasoisista kilpailuista, joissa turvallisuus otetaan myös erityisen vahvasti huomioon.

– Eräässä ulkomaisessa hevosalan tapahtumassa sattui vuonna 2016  ikävä tapaturma, jossa hevonen potkaisi toimihenkilöä päähän. Sain tähän liittyen paljon yhteydenottoja, joissa kysyttiin voisinko ottaa aiheeseen kantaa #kylläkypärälle-kampanjaani liittyen ja auttaa siten parantamaan Suomessa järjestettävien hevostapahtumien turvallisuutta. Tartuin haasteeseen ja nyt mukaan lähti myös Suomen suurin hevosalan tapahtuma eli Hevoset-messut. Kypärän käyttö on tärkeää toimihenkilöiden turvallisuuden kannalta ja kampanjaan mukaan lähteminen osoittaa Hevoset-messuilta hienoa esimerkkiä ja vastuullisuutta. Riskien minimointi ja turvallisuuden lisääminen on tärkeää koko organisaation kannalta, kertoo Kyllä kypärälle -kampanjan liikkeellepanija Saara Auvinen.