Aivovammautuneen yrittäjän arkea hevostapaturman jälkeen

Lähes 2 miljoonaa lukijaa ja tukijaa. Millainen on yrittäjän oikeusturva?

Lähes 2 miljoonaa lukijaa ja tukijaa. Millainen on yrittäjän oikeusturva?

Kotiuduin toukokuun lopussa laitoskuntoutusjaksolta Validiasta, jolloin Ilta-Sanomissa oli artikkeli kiistastani Lähitapiolan kanssa. Ystävien avustuksella kirjoitin Facebook sivuilleni tekstin, joka lähti leviämään kulovalkean tavalla. Ennen kuin vakuutuskiistasta oli tullut julkista, olin aloittanut kampanjan kypärän käytön ja aivovammatietoisuuden edistämiseksi. Kasvojen antaminen aivovammalle ei ollut helppoa. Aivovamman jälkitilasta arvioidaan kärsivän jopa 100 000 suomalaista, joten hiljainen epidemia tarvitsi kasvot. Vastaanotto yllätti positiivisesti – pelkoni olivat turhia.

Lähitapiola korvaukset Saara Auvinen ratsastus
Facebook sivuiltani: Saara Auvinen

Facebook julkaisu (yllä) poiki paljon haastattelupyyntöjä. Lähes kaikki haastettelut löytyvät Facebook sivuiltani ja nyt kokosin ne myös tähän tekstiin. Juttuja on lukenut Facessa 1.857,324 ihmistä ja olen saanut mielettömästi tukea. Olen kanavoinut tsemppejä myös muille vammautuneille, ja ohjannut heitä avun ja vertaistuen piiriin. Valitettavasti meitä on tuhansia vakuutusyhtiöiden kanssa taistelevia.

Monet lukijat ovat halunneet auttaa, ehdotuksia on tullut rahankeruusta tukikonsertteihin. Vaikka tuloni ovat vain n. 500€ kuussa, en mielelläni lähtisi toteuttamaan yksityishenkilöiden järjestämää keräystä. Lainsäädäntöä tulisi muuttaa, jotta vammautuneiden oikeusturva toteutuisi. Esim. työtapaturmiin liittyviä kiistoja ei voi viedä suoraan yleiseen ja julkiseen oikeusasteeseen eikä suulliseen käsittelyyn. Ensin pitää käydä muutoksenhakulautakunnat ja vakuutusoikeus läpi. Niin hirveää kuin se onkin, suomalainen vakuutusoikeusjärjestelmä ei täytä edes länsimaisen oikeusjärjestelmän minimikriteereitä joita on mm. mahdollisuus avoimeen julkiseen oikeudenkäyntiin. Onneksi olen saanut paljon lainopillista apua ja olen valmis viemään asiani vaikka Eu:n tuomioistuimeen. Hiljattain kaksi lakiasiantuntijaa kävivät korvauksetta auttamassa minua ja jatkavat taistossa yhdessä asianajajani kanssa.

Radio Nova: Kiitos haastattelusta.

Lähitapiola Saara Auvinen ratsastus
http://www.radionova.fi/uutiset/terveys-ja-hyvinvointi/saara-pysyy-hereilla-7-8-tuntia-vuorokaudessa-vakuutusyhtio-patistaisi-toihin-121487

Seiska:  Kiitos Seiskalle, joka lahjoitti minulle neljä käyntiä fysioterapeutille.

Lähitapiola korvaukset Saara Auvinen ratsastus

Voice: Kiitos Voicelle kattavasta jutusta. Juttu on tehty sairaalajaksoni aikaan, jolloin kotona saatoin nukkua jopa yli 18h vuorokaudesta. Näin usein käy, kun aivovammainen rasittaa itseään liikaa – siitä joutuu toipumaan monta päivää. Keskimäärin siis minulle riittää “vain” tuo 16h unta.

Lähitapiola korvaukset Saara Auvinen ratsastus
http://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/saara-24-nukkuu-18-tuntia-vuorokaudessa-jouduin-luopumaan-kaikista-suunnitelmistani-91296

MTVn netti: Kiitos jutusta,  Mtv:n sivuilta löytyy myös video!

Lähitapiola korvaukset Saara Auvinen ratsastus
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/saara-23-putosi-hevosen-selasta-ja-sai-vakavan-aivovamman-vakuutusyhtio-pitaa-tyokykyisena/5925736

Iltalehti: Kiitos hyvästä jutusta.

Lähitapiola korvaukset Saara Auvinen ratsastus
http://www.iltalehti.fi/terveys/2016061021696666_tr.shtml

Tilanne on yhä sama: olen aivo-ja niskavammani vuoksi riippuvainen muiden avusta ja minulla on vaikeavammaisena henkilökohtainen avustaja. Lähitapiola kuitenkin hylkää kymmenet lääkärin lausunnot ja pitää minua työkykyisenä. Nyt tiedän, että minulla on ainakin kaksi miljoonaa tsemppaajaa – en anna ikinä periksi ja lähetän sisua myös muille taistelijoille!

Kommentoi


15 thoughts on “Lähes 2 miljoonaa lukijaa ja tukijaa. Millainen on yrittäjän oikeusturva?”

 • Rehellisesti sanottuna vaikka kyseessä eriasia muutettiin homekämppään meni kaikki tavarat laaja kotivakuutus/ maatilayrittäjän vakuutus, oikeusturvavakuutus sama firma Tapiola päätti irtisanoa vakuutukset vauhdista ja sanoi ettei aistinvaraisesti tehtyjä kuten home tulkita miksikään vakuutus ei korvaa.. Ennen kuin olin ehtinyt täyttää hakemuksen..

 • Kaikki lääkärinlausunnot tulisi tehdä riippumattomien lääkäreiden päätöksillä, ei missään nimessa vakuutusyhtiön omilla palkkalistoilla olevilta. Tämä on korruptioon ja ja esteellisyyteen rinnastettava juttu. Me kaikki tiedämme, että “sen lauluja laulat, kenen leipää syöt…”..ja päätösten ja tutkimusten tulisi kiertää kaukaa keskinäiset kytkökset , jotta asiakkaat saavat rahoilleen vastineen vakuutuksista. Eihän vakuutuksilla ole mitään arvoa, jos ne ei korvaa mitään, vain laskut juoksee….Tämä sama rahastus on lähes kaikissa asioissa ja imee kansalaisilta rahat, mutta palvelut ja tuuotteet ontuu liian usein…

 • Asia järjestyisi kun joukolla asiakkaat sanovat vakuutukset irti Lähi Tapiolasta.Itse olen jo aikaa sitten siirtänyt vakuutukset IF iin jossa asiat pelaavat salaman nopeasti.Tehkää aktiiviset ihmiset kampanja jotta vakuutukset siirtyvät.Jaloilla äänestäminen on tehokas keino bisneksessä

 • Suomessa kansalta on jo VARASTETTU niin paljon, että piti tehdä valtiopetos estämään juttujen rikostutkinta.

  Suomen “perustuslaki” 118 § …(“Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.” ) .

  Kaikki tehtiin, jotta ihmisoikeudet ja kansan rahat voitiin varastaa; “ILtalehti 7.4. 2012 :Eduskunnassa muhii miljardikaappaus.” Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata.

  Varkaus toteutettettiin “lailla 444/2102” ja jopa 3 miljardia YLIMÄÄRÄISIÄ vakuutusmaksuja varastettiin pankki-vakuutuslaitoksille !

  Kun tein JULKISEN rikosilmoituksen asioista Marko Forssin plogiin Uuudessa Suomessa 2015 “poliisi” sulki koko ploginsa 1,5 tunnin aikana ja TUHOSI rikosilmoituksen !

  Suomi on JÄRJESTELMÄKORRUPTIO, jossa vakuutuslaitokset pitävät valtaa LAHJONNALLA .

  Julkinen todiste ja todistaja ; ILtalehti 19.2. 2013 “MIljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkine: “Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu “omanlaista lainsäädäntöä”.

  Saa jakaa; koska olen asioista ( mm. EOA päätös 876/2/05 ) informoinut jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta 2006 – 2008 ( EIT 24221/06) …. Suomessa poliisi ei enää saa tutkia rikoksia. ( “.. poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa…. syyteilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9. 12. 2005 ja rikosilmoitus Porin poliisille 8.9. 2005 tuonkaltaisessa asiassa ).

  KAIKKI asikairjat tuhottiin Euroopan “ihmisoikeustuomioistuimessa” 27.3. 2009.

  Asiasta on julkinen dokumentti EOA kanslaiapäätös 1350/4/08 . ( jääviyksiä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa ei voida tutkia … )

  Saa jakaa; koska JOKAISEN Suomen kansalaisen pitää tietää, että PL 118 § on tehnyt Suomesta KASTIJÄRJESTELMÄN; pankki – vakuutusekstori; ministerit ja presidentit syyteoikeudettomia ja tavallinen kansa ( etenkin LAPSET; hetreomiehet ja pienyrittäjät IHMISOIKEUETTOMIA ).

  Todisteet kerätty kimmoleaks- sivustolle; suljettu, mutta tärkeimmät löytyvät archiven kautta ).

  Tämä oli JULKINEN rikosilmoitus Suomen järjestelmäkorruption lopettamiseksi !

 • Jatkuu; PL 118 §:n valtiopetoksen valmistelu aloitettiin jo kauan sitten; ettei PL 118 § olisi jäänyt “kuolleeksi kirjaimeksi” ja kaikki senkaltaiset asiat olisi suoraan menneet Kansainväliseen rikostuomioistuimeen.

  He 55/2007 esiteltiin tahallaan kansanedustajille väärillä ja valheellisilla asiakirjoilla; mm. salaamalla oikeusministeriön saama asiantuntijalausuma; Rikoslakia tulee muuttaa, ettei missään tapauksessa käy niin, että kun koko Suomen oikeusjärjestelmä on todettu toimivallattomaksi Kansainvälinen rikostuomioistuin saa toimivallan Suomea koskevissa asioissa.

  Kansanedustajille kerrottiin: “Välitöntä tarvetta lain muuttamiselle ei ole.”

  Heti He 55/2007:n hyväksymisen jälkeen Tuija Brax 2008 allekirjoitti “sopimuksen” Kansainvälisen rikostuomioistuimen kanssa: Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-“oikeudenkäynnin” ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa “yksittäistapauksissa”. Ruanda-kansanmurhaa siis Suomen oikeusministeriö käytti LAHJONNAN välineenä poistaakseen Suomessa useiden kansanryhmien IHMISOIKEUDET.

  Kun tätä “sopimusta” verrataan PL 118 §:ään ja EOA päätökseen 876/2/05 havaitaan kuinka härskistä toiminnasta on kyse.

  Hallitus nimittäin perusteli “sopimusta” “kansainväliselle”; “Suomi haluaa itsenäisemmin tutkia tällaisia vakavia rikoksia.”

  Pl 118 § TODISTAA vallan muuta !

  On kummallista kuinka KAUAN kaikki tämä on saatu salattua; ja miksi “lehdistö” on hiljaa tästä kaikesta ?

  Onko salaamisen takana SALALIITTO ; Eoa kansliapäätös 1350/4/08; että EIT:n suomalaistuomareiden jääviyksiä ei KOSKAAN tulla tutkimaan, kun he TUHOAVAT todistusaineistoa JOUKKOTUHONNASTA. ( Euroopan neuvoston Suomen valtuuksunnan raportti eduksunnalle ( julkinen syksy 2013 ); EIT siirtyy 1.1. 2014 yhden suomalaistuomarin seulontakokoonpanoon OIKEUDELLA seuloa pois käsittelystä “selvästi” aiheettomat valitukset !

  Näinä aikoina näitä “aiheettomia” valituksia on jo 99 % kaikista Suomesta lähetetyistä valituksista. ( luku perustuu ENNEN seulonnan tehostamista oikeusasiamiehen raporttiin eduskunnalle … seulontaprosentti 97 % ) .

  Nämä IHMISOIKEUSRIKOSTEN seulojat ovat PL 118 §:n syytesuojassa.

  Nämä tiedot on kerrottava KAIKELLE kansalle; jotta tietävät olla äänestämättä PL 118 §:n hyväksyneitä “kansanedustajia” ! ( tai lain 444/2012 äänestäneitä VARKAITA).

  Minä seison niiden sanojen takana; jotka on sanottu 9.12. 2005 Valtakunnansyyttäjänvirastolle ja 2006 – 2008 Euroopan “ihmisoikesutuomioistuimelle”.

  Kirjattu pikakirje ( pyyntö toimitta EIT 24221/06 asiakirjat ) Kansainväliselle rikostuomioistuimelle 2008 “katosi” matkalla Strasbourgiin !

  Eipä EU paljoa ole “vahvistanut” Suomen ihmisoikeuksia; vaikka niin ennen EU-kansanäänestystä luvattiin !

  • Kyllä jos nämä pitävät paikkansa suosittelen kaikkia vielä terveitä ja työkykyisiä muuttamaan tästä maasta pois, itse olen sen päätöksen tehnyt jos muiden asioiden takia mutta on aivan käsittämätöntä touhua, tämähän on näillä perusteilla aivan kehitysmaa jossa jokainen, jopa valtion tai kunnan palkkalistoilla oleva virkahenkilökin tuijottaa vaan omaan napaansa ja yrittää selvitä päivästä toiseen. Puhumattakaan sitten norsunluutornin porukasta. Kauanhan menee kun täällä on oikeasti toisinto toukokuun 1918 tapahtumista…

 • Ensinnäkin, voimia ja jaksamisia sinulle, Saara.

  Valitettavan tuttua, itse koin saman taistelun vakuutusyhtiön kanssa kun työpaikalla loukkasin selän ja vakuutusyhtiö kieltäytyi kaikesta vastuusta. Kustansivat kahden viikon sairausloman ja päätöksen lopussa luki suurinpiirtein näin: “Tämä korvaus koskee vain tätä tapaturmaa. Mikään tämän jälkeen ilmi tuleva asia ei ole syy-seuraus suhteessa tähän tapaturmaan. Vakuutusyhtiö ei ole korvausvelvollinen mihinkään tämän jälkeen.” Tämä tuli viikon kuluttua tapaturmasta ja ennenkuin olin käynyt missään kuvauksissa tai tarkemmissa tutkimuksissa. Vakuutusyhtiö EI siis voinut mitenkään tietää mikä selässäni oli vikana. Mutta senttiäkään ei tippunut tukea tai rahaa tutkimuksiin, missään vaiheessa. Kolmen vuoden kipujen jälkeen (ja lääkeriippuvuuden vahvojen kipulääkkeiden takia) pääsin leikkaukseen julkiselle. Kivut helpotti mutta ennalleen se ei enää palaudu koskaan. Todennäköisesti en tule tekemään enää töitä, paitsi kevyttä paperin liikuttelua. Mutta vakuutusyhtiön mielestä työpaikalla tapahtuneella työtapaturmalla ja selkäni kunnolla ei ole yhteyttä. Sehän on kiva tietää koska minä olin paikalla ja minä tiedän että kyllä siinä on yhteys. Sitä ei vakuutusyhtiön päätös muuta.
  Kiitoksia, vakuutusyhtiö IF, siitä että avasit silmäni sille kuinka ahneus saa unohtamaan kaiken muun tärkeän.

 • Mitä todennäköisimmin kyse on “pilkkuvirheestä”. Nämä vakuutusyhtiöiden lääkärit hylkäävät armotta hakemukset joissa on yksikin pilkku väärässä paikassa. Tai jossa asiaesittelyssä esim. kaksi sanaa on vaihtanut paikkaa. Tämän tietävät kaikki lääkärit ja asian kertoi vakuutusyhtiön lääkäri minulle. Asia tuli esille kun oli pitkään haettu kuntoutusta käteen ja aina tuli hylkäävä päätös. Sitten asiakkaana oleva vakuutusyhtiön lääkäri pyysi että saisiko nähdä ne hakupaperit. Luki minuutin ja muutti paria kohtaa kommentoiden että paperissa puhuttiin ihan eri asiasta. Sen jälkeen hakemus sisään ja myöntävä päätös tuli välittömästi.

  Kun kerran lääkärikunta tietää miten paperit tulee täyttää niin kenen etua sielä ajetaan kun potilaiden paperit täytetään väärin? Tai ei neuvota täyttämään niitä oikein? Tapauksen jälkeen olen syyttänyt enemmän avoimella puolella toimivia lääkäreitä kuin vakuutuslääkäreitä.

 • Kiitos kun jaat kokemuksiasi, näkee kyllä kuinka vaikeasti vammautuneita kohdellaan kuin ilmaa. Tähän täytyisi tulla muutos ja uskoakseni eduskunnalla olisi suurin valta puuttua vakuutusyhtiöiden tekemisiin ja määrätä vakuutusyhtiöiltä poistettaviksi ne idioottimaiset kohdat ja annettava selvät korvaukset.

  Harmi vaan, että nämä nykyiset vanhat puolueet eivät vaan herkästi huomioi, koska hekin ovat itse hyväveli-sisarjärjestelmää. Minä itse olen menettänyt uskoni nykyiseen eduskuntaan ja sitä aikaisempiin. Äänestän silti aina ulkopuolisia puolueita varmistaakseni, että ääneni ei jää näille korruptiopuolueille. Koska jos jätät äänestämättä, niin he tulevat käyttämään äänesi johonkin.

  Kannattaisi kaikkien ihmisten alkaa tajuta, että mikäli haluamme todellista muutosta, on aika äänestää ulkopuolisia puolueita. Parhaat näistä ovat Viskipuolue -> Liberaalipuolue ja Piraattipuolue.

 • Se, että ei korvata tai ei saa tukea sairastuessa/loukkaantuessa ei niinkään liity vakuutusyhtiöihin. Samaa se on Kelallakin että siellä joku päättää että on terve vaikka olisi minkälaiset paperit tahansa. Tämä on osa isompaa ongelmaa!

 • Voimia Sinulle! Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun suomalaisesta vakuutussysteemistä voi todeta, että se on laillistettua ryöstöä.
  Yrittäjillä varsinkin. Vakuutusmaksut peritään mutta kun korvauksen aika olisi, vakuutusyhtiöt kiertelevät mitä mielikuvituksellisilla syillä korvausvelvollisuuksiaan.
  Ja sairauden keskellä vammautuneena, kun kaikki energia pitäisi käyttää kuntoutumiseen, vielä pitäisi jaksaa tapella itselleen oikeutta – oikeutta aivan perusasioissa.

 • Kaikella on aina kaksipuolta ! Mutta hyvä että toivut vaikkakin ilman vakuutus rahoja ja muita tuki . Turhaan ei mennyt sinun viestisi !! Olethan ottanut huomioon että se mitä taakseen jättää niin edestään löytää!

 • Lähitapiolan kanssa olen välillisesti joutunut tekemisiin. Pöyristyttävää touhua oli asian tiimoilta . Yrittivät vielä saada asiakkaaksi. En Ois mitään ikinä saanut , jos jotain Ois sattunut.