Aivovammautuneen yrittäjän arkea hevostapaturman jälkeen

Suositaanhan suomalaista?

Suositaanhan suomalaista?

Kun ostat pieneltä perheyritykseltä, et auta johtajaa hankkimaan kolmatta kesähuvilaa. Autat perhettä ostamaan ruokaa pöytään, lasta pääsemään tanssitunnille, yksinhuoltajaa ostamaan lasten koulukirjat.

Jos jokainen suomalainen käyttäisi 10€ euroa enemmän kuussa kotimaisiin tuotteisiin summa vastaisi 10 000 työpaikkaa, kertoo Oulun yliopiston kansantaloustieteen professori Osmo Forssell. Itselläni ei ole mahdollisuutta käyttää 10€ enemmän johonkin asiaan, kun joudun pohtimaan miten selviän lääkeostoista, lääkärimaksuista, kuntoutusmatkoista, asianajajakuluista.. MUTTA valitsen yleensä aina kotimaista.

Mihin rahat kannattasi ohjata, jotta hyödyttäisi suomalaisten työllistymistä?

Monet suomalaiset merkit on myyty ulkomaille, mutta ne työllistävät täällä, jos tuotanto tai tuotekehittely on säilynyt Suomessa. Ohjetta “suosi suomalaista” on silti vaikea noudattaa. Koen harhaanjohtavaksi, että Muumimuki kantaa vain Desing from Finland merkkiä – tuote on siis suunniteltu Suomessa, mutta valmistettu Thaimaassa! Työpaikat ovat menneet, mutta silti meiltä pyydetään kotimaisen tuotteen hinta?

Alkuperämaalla on väliä, katso alahyllyyn ja muista torit

Tiesitkö, että ulkomaalaiset jätit pääsevät kaupoissa keskihyllyyn ja muutenkin paraatipaikoille? Kotimaisen tuotteen pienempi valmistaja joutuu tyytymään alahyllyyn. Laajempi valikoima ja helpompi löydettävyys on kotimaisissa palveluissa ja elintarvikkeissa, joissa kotimaisuusaste hipoo yleensä sataa.

marjat helsinki Marjapuoti
Puhdasta lähiruokaa löytyy toreilta ja lähiruokapiireistä. Tästä loistava esimerkki on Lähiruokapiiri Lähiherkku, josta hankin mm. ulkoilevien kanojen kananmunia. Facebook ryhmän jäsenet kimppatilaa kotimaisia paikallisia tuotteita ja tuottaja saa myytyä kerralla vaikka koko sadon.

Harhaanjohtavat nimet. Sisu tulee Italiasta, mutta A’la Carte Oscar Kuopiosta? 

Xylimax kuulostaa ulkomaalaiselta, mutta niin myös A’la Carte Oscar- koiranherkut. Eikö? Tietysti, kun olen asunut Karkkilassa, tiedän Xylimaksin täysin kotimaiseksi, mutta Oscaria luulin ulkomaalaiseksi. Oscar tuotteita on valmistettu Kuopiossa 30 vuotta kotimaisesta lihasta!

Kotimainen Barf koirannami Oscar
Uunolla nimikin jo velvoittaa tykkäämään lihapullista. Kuola vaan valuu, kun piti tehdä luopumisharjoitusta näistä kylmäkuivatuista lihapullista.

Valitettavasta eläinten ruoissa kotimaisuusaste ei todellakaan aina ole sata. Lemmikkien ruoat luetaan rehuksi, joten pakkauksissa ei tarvitse ilmoittaa mistä raaka-aineet ovat peräisin. VASTA NYT markkinoille saapui ensimmäinen kotimainenkoiranruoka nappula, jonka _kaikki_ raaka-aineet ovat kotimaisia!

Kotimainen koiranruoka HÄME
Paljastus! Kotimaista Dagsmarkin HÄME ruokaa saa pian myös Koiravarusteelta. Koiravarusteella on nopea toimitus ja minulle niskavammaisena on helpotus saada koiranruoka kotiovelle kannettuna.

Oulussa sijaitsee eläintarvikemyymälä Koiravaruste ja heillä on kotimainen verkkokauppa, josta löytyy paljon suomalaisia tuotteita. Olen tilannut Uunolle mm. kotimaista 100% naudan kuivalihaa.

#Suosittelesuomalaista kampanja käynnissä, tässä suositukseni

Uuno on kotimaassa kasvatettu koira, jonka vanhemmat ovat testattu tarkkaan sairauksien ja muiden varalta. Töitä tekevän koiran kun on oltava terve. Uunon terveydestä huolehtii maailman sydämellisin eläinlääkäri Suvi Laukkanen. Suvi jaksaa vastata mun loputtomiin kysymyksiin sähköpostilla. Joka on aivan parasta, kun muistivaikeuksien takia voin aina palata lukemaan sähköpostista vastauksia ja hoito-ohjeita.

Hyvä eläinlääkäri Helsinki
Hyvä eläinlääkäri on kullan arvoinen. Suvi Laukkanen hoitaa Uunoa loistavasti ja jaksaa vastata omistajan loputtomiin kysymyksiin.

Suomen koirankasvattajat ja Ladies Kennel Club Finland järjestivät sunnuntaina hyväntekeväisyys tapahtuman Töölönlahdella. Rotukoirakävelyssä kerättiin varoja Avustajakoirayhdistykselle. Tapahtumassa oli myös arpajaiset, josta saatiin apua Uunon pitkän ja vaativan koulutuksen kustannuksiin. Avustajakoiran kouluttaminen ei ole helppo projekti ja pienyrittäjä, eläintenkouluttaja Petra Saarman on meille tärkeä ohjaaja.

rotukoirakävely, avustajakoirat, helsinki
Uunolla on ilo kantaa yllään loistavasti muotoiltuja KANA Collection valjaita ja Kanan käsityönä ompelemia “Avustajakoira koulutuksessa” -liivejä. Kuva: Kuvauksellista. Hyväntekeväisyystapahtuma “Rotukoirakävely 2017” .

Niille, jotka eivät ole seuranneet somekanaviani, kerrottakoon, että elokuussa  julkaistiin “Elämäni ennen kuolemaa” -kirja. Espoolainen Elina Järvi kertoo 15 tarinaa elämän rajallisuudesta.

Elämäni ennen kuolemaa kirja
Tarinani on kerrottu uudessa “Elämäni ennen kuolemaa”-kirjassa ja pääset tutustumaan minuun lehtihaastatteluita syvemmin. Kirja ei ole selvitymistarina, mutta voi antaa toivoa niille, jotka ovat koettelemusten keskellä. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan 0,5€ Uuden Lastensairaalan leluhankintoihin!

Hyvää yrittäjäpäivää kaikille sisukkaille yrittäjille! Erityisesti meille työssä vammautuneille entisille yrittäjille!

Teksti on kirjoitettu täysin omasta aloitteestani, eikä tuotteiden suositteluista ole maksettu.

Kommentoi