Aivovammautuneen yrittäjän arkea hevostapaturman jälkeen

Taisteluni tukijoukot – 431 671 lukijaa

Taisteluni tukijoukot – 431 671 lukijaa

431 671  LUKIJAA  Mieletön määrä ihmisiä käynyt Facebook sivuillani lukemassa päivitykseni Lähitapiolan kohtelusta. Jakoja on omien ja Ylen sivujen kautta reilusti yli 10 000, muita jakoja en yksityisastuksien vuoksi edes näe. Huikeaa mikä tuki takana, kiitos. Lähitapiola korvaukset Saara Auvinen ratsastus

612 PÄIVÄÄ  Melkein kaikki nollaantui 1,5 vuotta sitten. Tipuin hevosen selästä ja vammauduin vakavasti. Tapaturman seurauksena “sain” aivo- ja niskavamman.  Positiivisuus, loistavat tukijoukot ja jonkunlainen sisu kuitenkin kantavat päivästä toiseen. Olen todella kiitollinen tästä toisesta mahdollisuudestani.

3 KUNTOUTUSTA Minulle on suositeltu kolmea eri kuntoutusta: fysioterapiaa, toimintaterapiaa ja neuropsykologista kuntoutusta noin kerran viikossa tapahtuvaksi. Tavoitteenani on kuntoutua mahdollisimman hyvin. Täten toivon Lähitapiolan pian yhtyvän Tapaturmalautakunnan päätökseen, jossa he suosittavat yhtiötä korvaamaan kuntoutuksen.

Aivovamma kuntoutus Validia
Mites nää sormet nyt toimikaan? Ainii, eihän nää toimi! Haha. Kuva: Deego

36 VUOROKAUTTA LAITOSKUNTOUTUSTA Olen keväällä ollut Kelan traumaattisen aivovamman saaneiden kuntoutusjaksolla Validia Kuntoutus Helsingissä. Toukokuussa on viimeinen jakso. Jakso sisälsi moniammatillisen työryhmän tekemiä laajoja testauksia. En oikein selviytynyt edes puolikkaasta kuntoutuspäivästä, joten itse terapia aikoja jouduttiin väsyvyyteni vuoksi lyhentämään. Vireydensäätelyn lisäksi tasapainon, kävelyn, muistin, tarkkaavaisuuden ja kipujen ongelmat nousivat selkeästi esille. Kuormittuneena esim. vasemman puolen raajat eivät toimineet ja olivat hyvin voimattomat.

1711 TYKKÄÄJÄÄ Facebookissa! KIITOOOS! Turvallisuuskampanja on asia, jota halusin alunperin edistää luomalla blogin ja Facebook sivut. Olen kirjoittanut mikä on kampanjan tarkoitus, voit lukea tekstin täältä.

Saara Auvinen facebook

649 EUROA  Kävin kuukaisi sitten pään kuvauksissa, jossa näkyi ikäviä aivovamman tuomia löydöksiä. Päässä on vikaa. Todistetusti. Do you get it Lähitapiola? Saara Auvinen magneettikuvaus aivovamma

4 KILOA Olen viidessä päivässä syönyt yli 3 kiloa mansikoita, onnekseni niitä on vielä jokunen jäljellä. Juu, näillä tuloilla ei ostella mansikoita (eikä paljon muutakaan) – veljeni on torikauppias. mansikat

2 TUNTIA Tavoitteenani on oppia jaksottamaan tekemistäni ja lepäämään kunnolla, jotta saisin vuorokauteen kaksi virkeää ja toimintakykyistä tuntia. Joten tämä bloggaus jäänee nyt tähän ja siirryn päiväunille. Kiitos ja ensi kertaan!

Kommentoi


3 thoughts on “Taisteluni tukijoukot – 431 671 lukijaa”

 • Hei Saara!
  Oletko kuullut Pekka Hyysalon käyyttämästä VASA consept -nimisestä kuntoutusmenetelmästä? Pekka Hyysalosta olet varmaan kuullut?? Hän on saanut sillä aikaan todella hyviä tuloksia ja hehkuttaa tätä intialaisen Rajul Vasan kehittelemää menetelmää. Pekka on perustanut myös VASA consept -kuntoutustilan Turkuun. Ota ihmeessä yhteys Pekkaan. Tsemppiä sun kuntoutukseen ja elämään!! 🙂

  • Hei Saara
   Pekasta olisin kans kertonut, mut Hanna näköjään ehti ensin.
   Luin onnettomuudestasi ja kamppailusta vakutusyhtiöitä vastaan netistä. Näkyy olevan kaikilla sama kamppailu.

 • Lyhyt yhteenveto ni tästä on eli jos saan vaikean aivovamman niin ensisijainen osoite mihin kannattaa hakeutua on LähiTapiola koska siellä tiedetään asiasta enemmän kuin kukaan johtavista aivokirurgeistamme? En tajua mistä noille vakuutusyhtiöille maksetaan, kun melkein aina saat tapella saadaksesi mitä on sovittu. Siellä täytyy olla aivan Super hyvät lääkärit jotka niittaavat parhaat spesialistimme olankohautuksella. Vai jos onkin kyse “happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista” -syndrooma? ?
  Saara, sulle kaikkea hyvää ja vielä parempaa.