Aivovammautuneen yrittäjän arkea hevostapaturman jälkeen

Toinen mahdollisuus

Toinen mahdollisuus

Tänään on 450. päivä, kun saa elää tätä toista elämääni. Reilu vuosi sitten elämäni kurssi oli todella jyrkässä nousussa. Olin opiskellut vuosia intohimoisesti kaikkea hevosiin ja valmennukseen liittyvää. 18 vuoden aikana kertyneet ratsastuskilometrit ja alan koulutukset olivat tarjonneet hyvän paikan hevosyrittäjänä. Tein sitä, mitä rakastin.

Elämä meinasi painaa jarrun pohjaan

Viimeinen ratsastus tapahtui reilu vuosi sitten. Ratsutettava hevonen säikähti ja tipuin. Elämän jatkuminen oli kirjaimellisesti milleistä kiinni. Kypärä pelasti henkeni.

Valmenusdemo Tampereen Hevosmessut 2014. Ratsailla Noora Nisula. Kuva: Jeppe Puuperä
Valmenusdemo Tampereen Hevosmessut 2014.
Ratsailla Noora Nisula. Kuva: Jeppe Puuperä

Makasin sairaalassa ja sain hurjan paljon yhteydenottoja. Tuntemattomatkin ihmiset laittoivat minulle viestiä. Muistikuvat tuosta ajasta ovat pyyhkityneet, mutta jälkeenpäin selatessani viestejä, liikutuin. Poissaoloni valmennuskentiltä oli vaikuttanut moniin ja sain kovasti tukea. Luin koskettavia tarinoita kuinka onnettomuuteni takia moni oli vaihtanut kypäränsä uuteen tai jopa hankkineet vihdoin ensimmäisen kypäränsä. Tästä syystä kirjoitan ensimmäistä blogiani.

 

hus

Kaikki viestit ja tsemppaukset ovat tulleetkin tarpeeseen, nimittäin tippuminen aiheutti vakavan pää- ja niskavamman. Lisäksi toinen polveni murtui eivätkä nilkka, rintakehä ja lantiokaan riemuinneet korkeaenergisestä tärähdyksestä maahan. Kävelyni oli hitaampaa kuin mummon ja kilpikonnan risteytyksellä. Moniammatillisen kuntoutuksen ansiosta kävely on jo selkeästi parempaa, vaikka välillä tasapaino tekeekin tepposet. Olen vähän niin kuin Iphone,johon on ladattu kaikki sovellukset,mutta akku on rikki. Tarvitsen valtavasti lepoa pienenkin askareen jälkeen. Vaikka ei ne askareet minulle pieniä ole, sillä voin kertoa, että asioiden uudelleen opettelu on melkoinen prosessi. Nyt odotan kärsivällisesti seuraavaa maksusitoumusta kuntoutuksiin.

The best gift in life is a second chance

Takana on siis pitkä ja kivinen kinttupolku, joka jatkuu vielä. Tämä polku kysyy minulta jokaisessa mutkassa tuota ihanaa kärsivällisyyttä itseni kanssa sekä ympärillä olevien asioiden kanssa. Mutta olen oppinut hymyilemään polulla ja istumaan välillä sen varrella olevien kivenmurikoiden päällä. Tiedän,että tämä polku vie ylöspäin.

Kommentoi