Unelmasta totta: omasta koirasta virallinen avustajakoira

Unelmasta totta: omasta koirasta virallinen avustajakoira

Yli kahden vuoden panostus palkittiin eilen, kun Uuno läpäisi vaativat avustajakoiratestit ja valmistui viralliseksi avustajakoiraksi. Koulutusrupeama on ollut erittäin antoisa, vaikkakin myös melkoisen haastava, joten jännitys oli eilen huipussaan – ainakin minulla, Uunolla taisi olla enemmän palkkionakit mielessä. Sain erityismaininnan kauniista koiran ohjaamisesta ja kontaktista.

                                                    Uuno 8 viikkoisena pentuna Invalidiliitossa. Tästä alkoi matka avustajakoiraksi.

Kun Uuno tuli minulle seitsemän viikon iässä, koulutus lähti liikkeelle ongelmitta. Uunon saavuttaessa murrosiän vajaan vuoden iässä matkaan ilmaantui yhtäkkiä mutkia. Tyttökoirat alkoivat kiinnostaa nuorta miestä ja portaiden kulkemisessa oli haasteita. Onneksi meillä oli silloin, kuten koko koulutuksen ajan, loistavia eläintenkouluttajia apuna. Uunon kastroiminen saattoi kyllä auttaa ainakin noihin naisasioihin.

Vaikka Uunon kouluttaminen avustajakoiraksi itse on välillä ollut fyysisesti haastavaa ja kuormittavaa, se on samalla ollut mitä parhainta aivovammakuntoutusta; olen saanut käyttää samoja koulutustekniikoita, kuin työskennellessäni hevosalalla. Uunon myötä olen löytänyt myös uuden harrastuksen: match show’t ja koiranäyttelyt. Nämä kaikki ovat ehdottomasti edistäneet kuntoutumistani ja hyvinvointiani.

 

Haluan siis lämpimästi kiittää kaikkia meitä matkan varrella tukeneita.

Olette olleet mittaamattoman suureksi avuksi! Ilman teitä, emme olisi tässä <3

 

  • Jos et ole vielä seuraa minua ja Uuno aputassua Facebookissa tai Instagramissa, tule mukaan!
  • Kirjoitan blogiani ja somesivustoa avustettuna.
  • Uunon fanituotteet löydät verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/sXgZZL/
  • Tekstin kuvat: 1-6. kotialbumi, 7. Tiina Prest, 8.-15. Krista Riitinki. Artikkelikuva: Laura Auvinen
Kommentoi