Uusi alku

Uusi alku

Elokuussa hain apua sosiaalisen median hoitamiseen ja viestintään, sekä ihan tavallisen arjen pyörittämiseen. Tarvitsen henkilökohtaista avustajaa erityisesti aivovamman aiheuttaman nopean kuormittumisen vuoksi https://saaraauvinen.fi/vasymys-johon-uni-ei-auta/. Avustajat ovat nyt löytyneet, ja palaset näyttävät asettuvan pikkuhiljaa paikalleen.  On aina haikeaa kun pitkäaikainen avustajasuhde päättyy, koska kun toinen auttaa aivan kaikessa niin sitä kehittyy aika tiivis yhteistyö ja jopa ystävyys. Innoissani odotan kuitenkin tulevaa!

Kesä oli ihana. Annoin itselleni aikaa ja vietin oikeastaan koko kesän mökillämme Humppilassa. Pidin tarkoituksella taukoa blogista ja somesta, ja nautin asioista jotka tuntuivat hyvälle. Tein loppu keväästä päätöksen, että en anna yhtään haastattelua. Sillä vaikka haluan vaikuttaa asioihin, haastatteluiden antaminen vie usein aivan kaiken energian, enkä voi tehdä mitään muuta.  Nautin lämmöstä, meditoin jonkun verran ja söin paljon mansikoita!

 

 

Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on antaa kasvot aivovammalle ja edistää tietoisuutta. Kirjoituksiani seuraa moni ja joukko kasvaa, tuntuu että hyvää tahtoa on paljon ja yhdessä saamme asioita eteenpäin. Sankaritarinat ovat voimaannuttavia, mutta niilläkin on omat auringonsäteensä ja varjonsa. Arki ja todellinen elämä kertovat sitä oikeaa tarinaa, ja sellaista minä haluan blogissani ja somessani kertoa. Ihmisillä on niin vähän tietoa usein tästä päälle päin näkymättömästä vammasta.

”Aivovamman yleisimpiä oireita ovat väsymys, ärtyneisyys, keskittymisvaikeudet, aloitekyvyn heikentyminen, toiminnan suunnittelun vaikeus, toimintojen hitaus ja muistivaikeudet.” 

Vointini vaihtelee päivittäin ja jopa päivän sisällä usein melko radikaalisti.  Joskus harvoin tuntuu että on yhä ne samat voimat kuin ennen vammaa, sitä innostuu ja jaksaa hetken tehdä yllättävän intensiivisesti asioita, mutta sen jälkeen onkin sitten ihan poikki. Blogitekstin, lyhyenkin funtsiminen, tekstin jäsentely ja sen tavoite on aikamoinen homma https://saaraauvinen.fi/blogitekstin-kirjoittaminen-2/! Olen vammautumisen jälkeen aina käyttänyt kirjoittamisessa paljon apua ja nyt tuntuu, että löysin aivan loistavan yhteyden nykyisen kirjoitusauttajani kanssa. Tästä eteenpäin pyrin päivittämään sivuja säännöllisesti ja teksteissä kelaillaan tapahtunutta, nykyhetkeä ja tulevaa monesta eri vinkkelistä.

 

 

Monia hyviä asioita on ilmassa, vaikka vakuutustaistelu edelleen varjostaa arkeani. Minua on pyydetty paljon tilaisuuksiin mukaan, omaan vointiini vaikuttaa suuresti kaikki asiat mitkä tuottavat iloa ja tuntuvat mukavilta. Ja lisäksi saan myös mahdollisuuden vaikuttaa. Usein se tarkoittaa pieniä askelia, varovaista etenemistä ja onneksi välillä suuriltakin tuntuvia harppauksia. Uuden Suomen artikkeli oli todella iso nosto tärkeästä aiheesta, ja seuraan jatkoa suurella mielenkiinnolla.

Uudelle viestinnän avustajalleni minä, elämäni ja aivovamma ovat täysin uusi juttu. Uusi alku tarkoittaa siis sitä. Avustajani auttaa minua tekemään asioista kuuluvia ja näkyviä. Kyynel vierähti poskelleni, kun saimme tämän ensimmäisen yhteisen tekstin muotoiltua. Tämä on minun väyläni vaikuttaa – olla osallinen yhteiskuntaan. Voimavarat olivat pitkään niin vähäiset, eikä oikeanlaista apua ole ollut hetkeen, joten tuntuu kuin puhjennut rengas olisi taas paikattu. Pyörä pyörii ja homma etenee!

Viikonlopun aikana avasin puolisoni kanssa Uuno aputassu -seinäkalentereiden ennakkomyynnin https://bit.ly/2MC0kS4. Lääkärikuluihin ja lausuntoihin kuluu paljon rahaa, eikä Lähitapiola edelleenkään korvaa mitään. Tästä syystä on keksittävä kaikenlaista, sillä periksi antaminen ei ole vaihtoehto.

Uunon fanien toiveesta ensi vuodeksi ilmestyy Uuno aputassu -seinäkalenteri, joka sisältää tietysti Uunon mietelmiä.

Olen menossa vielä kerran mökille rentoutumaan, pois kaupungin hälinästä. Tämän jälkeen kutsuu laitoskuntoutusjakso Validiassa. Ihania syyspäiviä sinulle!

  • Elokuussa tuli neljä vuotta tapaturmasta, taistelu jatkuu yhä Lähitapiolan kanssa.
  • Uuno aputassu -seinäkalenteri myynnissä: https://bit.ly/2MC0kS4
  • Jos et ole vielä seuraa minua ja Uunoa Facebookissa tai Instagramissa, tule mukaan!
  • Kirjoitan blogiani ja somesivustoa avustettuna.
Kommentoi